FAQ

Het woord SIP is de afkorting van letters van de engelse woorden Structural Insulated Panel. En betekend in het nederlands Constructief Isolerend Paneel.

SIP Panelen worden meestal gemaakt van een watervaste OSB platen of van vezelcementplaten. Gelijmd op een schuimkern van geëxpandeerd polystyreen (EPS) of polyurethaan schuim (PIR). Gesandwiched onder durk in een persmachine. Afhankelijk van de gekozen werkwijze, is volledige spijkeren en of schroeven verhogend voor de constructiesterkte.

Bij SIP Panelen bouw bestaan de wanden en daken uit Sip Panelen. De buitengevels en daken zijn meestal opgebouwd uit traditionele bakstenen en dakpannen. Maar ook andere materialen zijn mogelijk.

 • Vrijheid in vormgeving
 • Het ideeale woonklimaat
 • Lage energieverbruik
 • Uitstekende geluides- en brandwerende eigenschappen
 • Korte bouwtijd
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Bouwen met SIP Panelenis de nieuwe definitie van duurzaamheid. Bij passief bouwen wordt “ passieve” energie van de zon en restwarmte optimaal benut, zodat het gebruik van energie voor verwarming ( en koeling) tot een minimum beperkt kan blijven. Zo onstaat een comfortabele, gezonde en zeer energiezuinige woning. De uitdaging is zo te ontwerpen, dat de woning nauelijks toevoeging van extra energie ( gas, stroom) nodig heeft.

Het maatregelenpakket waarmee Passief Bouwen wordt gerealiseerd levert een comfortabeler binnenklimaat op: met gelijkmatig verdeelde warmte en een uitstekende luchtkwaliteit is het prettig wonen en werken. Daarnaast levert Passief Bouwen een bijdrage aan het terugdringen van de CO2-uitstoot en draagt zo bij aan de realisering van de Kyoto-doelstellingen, zowel op nationaal als op Europees niveau.

Ruim een derde van de energie in Europa wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen. En een toenemende hoeveelheid energie om die gebouwen in de zomer te koelen. Met het concept Passief Bouwen kan het benodigde energiegebruik dalen met 80%.

De Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) is een index die de energetische efficiëntie van nieuwbouw aangeeft, en wordt bepaald door berekeningen vastgelegd in normen NPR 5128 (woningbouw). In Nederland geldt voor woningbouw sinds 2006 een eis van 0,8. De EPC-berekening is opgenomen in het bouwbesluit en sinds 1995 is het verplicht deze bij een bouwaanvraag in te dienen. Vanaf 2011 geldt de strengere norm van 0,6 De verwachting is dat vanaf 2015 de norm gesteld wordt op 0,4.
De energieprestatie van een woning gaat alleen over het gebouwgebonden energiegebruik. Dat is de energie die nodig is voor het verwarmen of koelen van het binnenklimaat, het warm tapwater en de verlichting. SIP Construct huizen kunnen hier ruimschoots aan voldoen zonder toepassing van dure installaties.

Dat kan wel, maar hoeft niet. U bepaald. Zo kunt u kiezen uit voor traditioneel gemetselde buitenmuren en dakpannen. Maar ook houten aftimmering buiten en een rieten dak is mogelijk

 • Het draagvermogen van de grond. Dat wil zeggen, als er meer fundering nodig is dan gestorte betonstroken ( bijvoorbeeld heipalen). Hiervoor geld een meerprijs.
 • Leges voor de bouwvergunning. Dit kan per gemeente verschillen
 • Kosten voor het aansluiten van gas,water en licht.
 • Het model woning en uw wensen voor eventuele aanpassingen. Voor meerwerk is altijd uw handtekening nodig. U weet hierdoor zeker dat u tijdens de bouw niet met extra kosten wordt geconfronteerd.
 • Het honorarium van de architect voor het standaard model.
 • Installatieadvies
 • EPC- berekening
 • Bouwbesluitberekeningen
 • Begeleiding tijdens de bouw
 • Bouwkundig tekenwerk
 • Aanvraag bouwvergunning
 • Aanvraag nutsaansluiting

* Alle prijzen zijn inclusief BTW.

Houdt u wel rekening met bijkomende kosten voor leges (bouwvergunning) en aansluitkosten voor nutsvoorzieningen.

De inspiratiemodellen zijn niet wat u voor ogen heeft met uw nieuwe woning.

We zijn blij dat u interesse toont voor SIP Construct. Daarom is het contact geheel vrijblijvend, totdat we gaan ontwerpen. Als u daarna er nog vanaf ziet, betaalt u € 2000,00 voor het ontwerp. Na het ondertekenen van de aannemingsopdracht, heeft u een definitief akkoord gegeven op het bouwen van een SIP Construct huis.

Ongeveer vier maanden vanaf het aanleggen van de fundering tot en met het sleutelklaar opleveren van de woning. Houdt u wel rekening met zes tot acht maanden voorbereidingstijd: ontwerp, aanvraag bouwvergunning en werkvoorbereiding. De totale tijd om uw huis te realiseren bedraagt ongeveer een jaar.

Nee. Net als bij ieder ander huis moet u natuurlijk wel voldoen aan het bouwbesluit en eventuele aanvullende eisen van de gemeente. De welstandcommissie zal het ontwerp toetsen en u moet een rapport van de constructeur kunnen overleggen. SIP Construct regelt alles voor u.

Ja. We kunnen een traditionele funderening maken met eventueel heipalen, of we storten beton in  een kruipruimte loze funderingbekisting met eventule heipalen. Van tevoren laten we de grond onderzoeken op draagkracht (sonderingen) en een funderingsadvies uitbrengen. Zo laten we wetenschappelijk onderzoeken of we palen moeten slaan en hoe diep ze de grond in moeten.

Een SIP construct huis is in meerdere opzichten een duurzame keuze. Het bouwproces, de materialen, de goede isolatie en de mogelijkheid voor groene installaties dragen allemaal bij aan een relatief laag energieverbruik tijdens de bouw en het gebruik van de woning.

 • Bouwproces: SIP Panelen bouw verbruikt tijdens de bouw minder energie dan andere bouwsystemen.
 • Materialen: SIP Construct gebruikt hout met FSC-keurmerk voor verandwoord beheerde bossen.
 • Het overtollige bouwmateriaal gaat na de productie terug naar de werkplaats, waar het wordt recycled voor niewe grondstoffen voor onze productie.
 • Goede isolatie: SIP Construct woningen zijn bijzonder energiezuinig. Onze panelen bezitten een kern met hoogwaardig isolatiemateriaal. We gebruiken allen maar trippel glas in onze kozijnen.

Een SIP Panelen huis is zeer brandveilig. Het hout zit verpakt achter een brandvertragende materiaal van gips.

Door de uitstekende isolatie verliest u relatief weinig warmte. Na het aanzetten van de verwarming voelt het al snel behaaglijk aan. Daarnaast is de woning op allerlei manieren geluidsïsolerend en voorzien van een uitgekiend ventilatiesysteem.

De algemene leveringsvoorwaarden Detailhandel zijn van toepassing. (klik op de link hieronder voor alle voorwaarden.)

Algemene Leveringsvoorwaarden Detailhandel

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact met ons op via het formulier hiernaast. 

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]