Woningen

SIP panelen zijn uitermate geschikt voor het bouwen van complete woningen.   

Utiliteitsbouw

Utiliteitsbouw of Commerciëlebouw  is een overkoepelend term voor nieuw te bouwen vastgoed zonder woonbestemming. U kunt hierbij denken aan: winkels, kantoren, fabrieken, bedrijfshallen en opslagruimtes.

Voorbeeld: Huisvesting van de belastingdienst in het stationsgebied van Doetinchem.

Het SIP Construct SIP-paneel kan voldoen aan elke energieprestatienorm, is modulair, flexibel in maatvoering en snel te verwerken.

Aanvullende informatie
 
Project
Bouw kantoor belastingdienst
Ontwerp
MAS Architectuur Rotterdam
Opdrachtgever
Rijksgebouwendienst
Realisatie
Facilicom Services Group Schiedam
Aannemer
Breijer Bouw, Huizen
Bron

 

Aanbouw/ Opbouw

De term aanbouw (of aanbouwsel) wordt gebruikt voor een gedeelte van een gebouw dat ’tegen’ het gebouw staat en daar duidelijk aan ondergeschikt is. De aanbouw is lager dan het hoofdgebouw. Het kan, maar hoeft geen latere toevoeging te zijn. Een bijkeuken, een serre, een endskamer: er zijn vele soorten aanbouwen. De aanbouw kan een eigen dak(je) hebben, vaak een lessenaardak. Het dak kan ook aangekapt zijn. Een stal tegen een schuur is een voorbeeld van een aanbouw die meestal onder het doorgetrokken dakschild schuil gaat.

   

Woonboot/ Woonark

Een woonboot is een verzamelnaam voor boten die zodanig zijn ingericht dat men erop kan wonen en waarvan de primaire functie ook wonen is. Een woonboot is niet meer (primair) bedoeld om mee te reizen. Een woonboot kan een ponton zijn met een soort huis erop.

AUT-ARK I
De woning heeft geen kade aansluiting meer nodig en is dus volledig zelfvoorzienend (autark). Hij is uiterst duurzaam middels proven technologies en vervult op verscheidene facetten een voorbeeld-functie voor het bouwen van de toekomst:
Dit alles met een EPC van 0,1 Dit wordt mogelijk gemaakt door:
– viervoudig watergebruik
– eigen energieopwekking
– innovatief bouwsysteem

Bron: VandeHoek Coenengracht + Kromwijk, Maastrichtwww.vcenk.nl

www.autarkhome.nl

Vakantiehuisjes

Een vakantiehuis of recreatiewoning is een huis dat men huurt of koopt om de vakanties door te brengen en bestaat ten minste uit een woonkamer, keuken, slaapkamer, een nattecel met wc en douche en een terras om buiten te kunnen vertoeven.

SIP Construct kan voor u complete bouwpakketten leveren en uitvoeren voor de bouw van vakantieverblijven.

Door de eisen steeds strenger worden in het bouwbesluit die gesteld worden door de overheid voor duurzaam en milieuvriendelijk bouwen van vakantiehuizen, is SIP Construct de ideale partner. Door de hoge isolatiewaarde van de toegepaste sandwichelementen kan het kostbare energieverbruik in vergelijking met traditionele recreatiebouw met 30 tot 40% worden teruggebracht.

 

Voor een inkijk.

Klik Hier en of Hier

Chalet bouw

Een chalet van SIP Construct is een gelijkvloers en super geïsoleerd weekend- en vakantieverblijf. Het is een geschikte accomodatie voor alle seizoenen van het jaar.

De chalet is gemaakt van Sip-panelen (Structural Insulated Panel) die door SIP Construct zijn vervaardigd. Sip-panelen hebben uitstekende constructieve en warmte-isolerende eigenschappen. De chalet kan worden gefundeerd op een chassis met wielen, op schroefpalen in de grond of op een gestorte betonplaat. De chalet van SIP Construct is modulair ontworpen. Hierdoor kan het naar de wens van de klant met behoud van dezelfde breedte worden verlengd of verkort. Als optie kan de chalet worden geleverd met een veranda.

 

 

Voor een inkijk 

Klik Hier

Het bouwen van een chalet begint met een solide stalen chassis voorzien van twee assen met wielen. Geconserveerd in een beschermde coating. De gevel van het huisje kan naar eigen smaak worden afgewerkt, zoals met houten- of kunstofplanken (Canexel) of een buitengevel isolatie-systeem met decoratieve-pleister en steenstrips.

Cottage

 Cottage Audrey

Cottage Audrey is een is een gelijkvloerse super geïsoleerde tuinhuis, berging of vakantiehuisje.

Het is ontworpen voor vele toepassingen. Het huisje is door SIP construct met SIP panelen (Structural insulated panel) gemaakt. Sip Construct panelen zijn snel en gemakkelijk te plaatsen en hebben een uitstekende warmte-ïsolerende eigenschap. Het huisje kan worden gefundeerd op palen, balken of betonplaat en wordt met houtschroeven inelkaar gezet. Het huisje is modulair ontworpen en kan hierdoor met behoud van dezelfde breedte worden verlengd of verkort. Dit naar wens van de klant. Cottage Audrey kan worden geleverde met of zonder veranda. De gevels van het huisje kan naar eigen smaak worden afgewerkt zoals met: houten- of kunstofplanken, buitengevel systeem of gewoon voorzien van een beschermende verf. Ook het dak kan op verschillende manieren worden afgewerkt zoals met: dakpannen, dakplaten of bitumineuze dakbedekking.
De interieur afwerking kan worden gedaan met: plaatmateriaal of decoratie panelen. Maar het kan natuurlijk ook gewoon worden voorzien van een verf.

AFMETINGEN:

Oppervlakte zonder veranda       5006 x 3759 mm.

Oppervlakte met veranda            6392 x 3759 mm.

Wand hoogte                                     2500 mm.

Nok hoogte                                        3853 mm.

Ook andere afmetingen zijn mogelijk. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Tuinshuisjes

Een tuinhuis is een relatief klein, eenvoudig bouwwerk dat is bedoeld om in een tuin te plaatsen. Doorgaans wordt een tuinhuisje gebruikt voor opslag, soms als hobbyruimte en ook wel als al dan niet tijdelijke woonruimte. Het heeft vaak de vorm van een klassiek huis met ramen en een puntdak.

Dakkapellen

Een dakkapel is een uitbouw van het schuine dakvlak, veelal bestaande uit een verticaal raamkozijn al of niet voorzien van beweegbare delen, twee driehoekvormige zijwangen en een afdekking, gemaakt als een plat-, zadel-, schild- of lessenaarsdak.

Een dakkapel kan direct tijdens de nieuwbouw worden aangebracht, maar wordt vaak naderhand gemaakt om extra ruimte te verkrijgen, soms op de plek waar reeds een dakraam aanwezig is. Het raamkozijn dient voor licht- en luchttoetreding op de zolder of zolderkamer. Vaak geeft een dakkapel de extra ruimte met stahoogte (hoofdruimte), die nodig is om op zolder een kamer te kunnen maken.